Plinten in de mode!

Plinten in de mode!

 

Plinten zijn op dit moment weer helemaal trending, maar wat voor plinten zijn er? En wat zijn de keuzes? Hout of MDF? Traditioneel of toch monumentaal? De keuze is reuze. Lees verder om te weten te komen wat het beste bij jouw past!

Waarom plinten?

Plinten dienen om de ruimte tussen je vloer en de muur op te vullen. Er zijn veel verschillende plinten op de markt. Hierdoor kun je de juiste dikte makkelijk vinden. Plinten kunnen ook dienen als decoratie. Je kunt je plinten bijvoorbeeld ook in de ruimte tussen je plafond en de muur stoppen. Deze plinten heten dan ook sierplinten. Plinten zijn er in alle kleuren een soorten materiaal. MDF, hout of plastic. De keuze is aan jou Kies je voor een hout kleur die past bij je vloer? Het is allemaal mogelijk.

Wat voor plinten?

De keuze tussen verschillende plinten is natuurlijk geheel naar smaak. Je hebt de standaard rechte plinten, maar er bestaan ook luxe plinten. Door de ruime keuzemogelijkheden kun je zelf precies kiezen wat bij jouw stijl past. Een monument plint bijvoorbeeld. Deze plint oogt alsof hij regelrecht uit een monumentaal pand komt. Heb je oude plinten zitten, maar wil je wel een stijl. Dat kan. Er bestaan ook speciale overzet plinten. Deze plinten gaan over de bestaande plinten heen. Op deze manier heb je weer gloednieuwe plinten zonder de oude plinten te moeten verwijderen. Het voordeel van de nieuwe MDF-plinten is bovendien het water afstotende coating. Hierdoor krijg je geen lelijke waterschade vlekken op je plinten.

MDF of hout?

De keuze tussen MDF en hout is redelijk eenvoudig. Wil je de plinten laten passen bij jouw laminaat vloer. Kies dan voor hout. Houten plinten kopen kan in alle soorten en maten. Op deze manier weet je zeker dat de plint bij het laminaat past. MDF is de beste optie voor een huis wat vochtig wordt. MDF kan beter tegen water dan dat hout dat kan. MDF is ook bewerkelijker. MDF is dus makkelijker te installeren.

Reacties zijn gesloten.