Kunstgras, het overwegen waard

Kunstgras, het overwegen waard

Dit artikel gaat over kunstgras, wat we in het vervolg veelal zullen aanduiden met synthetisch gras. Dat is ideaal voor in de tuin, als echt gras er niet of met veel moeite wil groeien. Het kan ook zijn dat u heeft geen groene vingers heeft en/of geen tijd om echt gras te onderhouden. Daar komt bij dat synthetisch gras lang niet meer zo kunstmatig overkomt als vroeger.

Informatie over kunstgras

In deze paragraaf geven we enige informatie over synthetisch gras; iets over de geschiedenis en kort over hoe het wordt gemaakt. Synthetisch gras werd in eerste instantie ontwikkeld voor gebruik in stadions in de Verenigde Staten waar American football wordt gespeeld. Er viel weinig zon op het veld en dat bemoeilijkte de groei. Inmiddels worden synthetische grasvelden ook voor andere sporten gebruikt. Vervolgens deed synthetisch gras ook zijn intrede in tuinen. Zoals de naam al aangeeft, wordt het gras van synthetische vezels gemaakt. Die worden in een zogenoemde backing gestikt.

Ook voor op het balkon

Bij synthetisch gras denken we in eerste instantie aan de tuin. U kunt echter kunstgras ook op het balkon leggen en/of voor een dakterras gebruiken. Synthetisch gras heeft immers niet op aarde te worden gelegd en heeft geen voeding nodig. Met synthetisch gras en een aantal planten kunt u van uw balkon en/of dakterras een (kleine) tuin maken. Op het balkon warmt dan de vloer niet zo op en op het platte dak geeft het enige isolatie. Met andere woorden, de toepassingsmogelijkheden van synthetisch gras zijn belangrijk groter dan van echt gras.

Kosten

Op de websitebuitengewoonkunstgras.nl kunt u goedkoop kunstgras vinden voor slechts € 16,95 per m². De hoogste prijs op die website is € 39,95 per m². Dat laatstgenoemde type is speciaal ontwikkeld voor plaatsen waar kinderen spelen. Synthetisch gras is sowieso zachter dan echt gras, maar dat geldt nog eens extra voor dat soort. We noemden al dat synthetisch gras tegenwoordig heel veel lijkt op echt gras. Desalniettemin heeft de prijs invloed op die gelijkenis. De dichtheid van een synthetische grasmat heeft bijvoorbeeld veel invloed op de prijs ervan, maar een hogere dichtheid maakt een grasmat ook fraaier. De aanschafkosten van synthetisch gras zijn hoger dan van echt gras. Daar staat tegenover dat er zeer weinig onderhoud nodig is en het gras altijd mooi groen blijft.

Reacties zijn gesloten.