Hoe beter slapen zonder uitslapen?

Hoe beter slapen zonder uitslapen?

Iedereen heeft wel eens een nacht dat ze minder slaap pakken dan dat eigenlijk gewenst is. Vaak niet heel erg als het een keer gebeurt, maar wanneer jij merkt dat je regelmatig te weinig slaapt, kan dit wel degelijk problematisch worden. Je slaapkwaliteit is gelukkig op meerdere manieren aan te pakken, maar je moet maar net weten hoe. In deze blog geven we je drie tips die je kunt uitvoeren om je slaapkwaliteit te verbeteren, dus lees snel verder!

1. Het perfecte bed

Veel mensen onderschatten de functie van het bed. Wanneer ze onrustig slapen zoeken ze dit bij zichzelf en krijgt het bed eigenlijk nooit de schuld. In principe is dit een logische gedachte, maar als jij geen echte oorzaak kan vinden, kan het toch echt aan je bed liggen. In dit geval is het goed om na te denken over een nieuw matras, een groter bed of nieuwe kussens. De mate van comfort tijdens je slaap is namelijk erg belangrijk, maar ook voor eenieder verschillend. Door professioneel slaapadvies te ontvangen zorg je ervoor dat je slaapt op de manier die jij comfortabel vindt, waardoor je slaapkwaliteit toch snel zal verbeteren!

2. Let op het weer

Voor veel slechte slapers is hun slaap seizoensgebonden. In de zomer is het ’s nachts te warm, in de winter juist te koud. De tijd waarop je gaat slapen speelt een grote rol in de mate van je slaap in deze seizoenen. Zo geven we je het vreemde advies om in de zomer wat later te gaan slapen dan in de winter: aangezien je in de winterse kou juist lekker warm ligt onder de dekens, is het in de zomer juist beter om later in je bed te gaan liggen. Je zult hierdoor minder last hebben van de extreme hitte en daardoor sneller in slaap vallen, op een rustige manier. Je zult merken dat je binnen no-time beter uitgerust wakker wordt, wat natuurlijk precies is wat je wil.

3. Toch wel uitslapen

Maar, voor uitslapen heb ik toch helemaal geen tijd? In principe klopt dit, maar je kunt er eenvoudig voor zorgen dat jij ’s ochtends meer tijd hebt om uit te slapen door je reguliere fiets in te ruilen voor een elektrische fiets. Hiermee kun jij namelijk harder fietsen, waardoor je sneller op de gewenste locatie arriveert. Natuurlijk is het wel belangrijk dat jij voorzichtig blijft fietsen, maar je elektrische fiets verzekeren is ook zeker geen verkeerd plan. Overweeg een fietsverzekering van InShared: deze passen gegarandeerd bij jouw budget, waardoor naar je werk komen op een veilige, budgetvriendelijke manier gebeurt!

Welterusten!

Hopelijk hebben we jou kunnen inspireren. Welke van de tips ben jij van plan toe te passen?  

Reacties zijn gesloten.