De toekomst van elektrische auto’s

De toekomst van elektrische auto’s

Elektrische auto’s bestaan er al meer dan een eeuw, want rond 1900 was de elektrische auto populair onder de bevolking (die het kon betalen). Helaas is de elektrische auto het niet geworden. Dit kwam, omdat de actieradius te klein was. Bovendien kwam de elektrische auto niet mee met de snelheid door de zware accu. Door de nieuwe lithium-ion batterij heeft de elektrische auto een nieuwe kans gekregen in het begin van de 21ste eeuw.

De voordelen

De elektrische auto stoot natuurlijk geen CO2 uit, waardoor hij goed voor het milieu is. Naast het milieu vind je portemonnee het ook fijn, omdat je veel goedkoper rijd en een elektrische auto is over het algemeen gezien meer waard als je hem weer verkoopt. Wat 2 redenen heeft. Het eerste punt is dat de elektrische auto op het moment populaire is. Het 2e argument hiervoor is dat een elektrische auto geen verbrandingsmotor heeft, dus geen motorblok, cilinders, etc. dat betekent dus dat deze onderdelen niet kapot kunnen gaan. Waardoor de elektrische auto ook goedkoper in onderhoud is. Bovendien vind jij het natuurlijk ook leuk om veel te snel bij een stoplicht op te trekken! Dit kan, omdat de elektrische auto altijd zijn power ter beschikking heeft. Een verbrandingsmotor moet eerst op toeren komen voordat hij al zijn pk’s kan gebruiken.

De nadelen

Niets is alleen maar mooi en heeft alleen maar voordelen. Ook de elektrische auto heeft zeker nadelen. Zo is de actieradius nog steeds niet optimaal. Voor dagelijks gebruik zeker wel, maar op vakantie gaan met de elektrische auto is niet altijd even leuk. Je moet je route op de laadstations plannen. En daar sta je dan een half uur lang (wat bij de meeste elektrische auto’s meer is), naast de snelweg, niets te doen, aan het wachten tot de accu weer opgeladen is. Daar kan de elektrische auto zich zeker nog in verbeteren in vergelijk met de verbrandingsmotor, waar je in maximaal 10 minuten de hele tank weer vol hebt en je weer terug op de weg bent. En waar het elektrisch rijden goedkoop is als je de auto al hebt, is hij niet goedkoop in aanschaf.

De toekomst

De toekomst van de elektrische auto en het elektrisch rijden is er zeker, maar niet voor iedereen. Dat komt simpelweg, omdat de grondstoffen, die er nodig zijn om een batterij te maken niet genoeg beschikbaar zijn. Daarnaast zou de navraag van stroom enorm stijgen, waar onze infrastructuur nog niet op voorbereid is. Daarom zal de elektrische auto zeker blijven bestaan, maar niet voor iedereen.

Reacties zijn gesloten.